ДЕКИНГ (или ДЕКИНГ СИСТЕМА) СЕ СЪСТОИ ОТ:

  • ПОДЛОЖЕН ПРОФИЛ

Независимо дали декинг системата ви е от WPC профили или от естествено дърво, тя се нуждае задължително от подложен профил (най-често с размер 200-400/400-600 мм). Подложният профил е този, който осъществява връзката между съществуващата основа и декинг профилите.

Нивелирането и полагането на подложния профил е най-съществената и трудоемка част от процеса на полагане на декинг системата. Затова той изисква изключителна прецизност и внимание.

  •  ДЕКИНГ ПРОФИЛ

Декинг профилите са видимата част на системата. Те могат да бъдат монтирани върху подложната конструкция посредством специално създадени за системата скоби за скрит монтаж (за WPC  декинг системите), и посредством винтове (за декинг системите от естествено дърво)

  • СВЪРЗВАЩИ (МОНТАЖНИ СКОБИ)

Всички  декинг системи от  WPC (WPC декинг или т.нар. изкуствен декинг, изкуствено дърво или изкуствен тик) притежават специално създадени за тях скоби, позволяващи скрит монтаж. Това означава, че закрапването на декинг профила към подложната конструкция се осъществява посредством скоби, които не се виждат и не нарушават целостта на профилите.

Декингът от дърво (ИПЕ, банкгирай, масарандуба, бор, сибирски бор, лиственица, сибирска лиственица, импрегнирана дървесина, термо ясен, термо дървесина) може да бъде монтиран към подложните профили посредством винтове- открит монтаж, а някои (много рядко) посредством скоби- скрит монтаж.

  • ЗАВЪРШВАЩИ (ДЕКОРАТИВНИ)ЕЛЕМЕНТИ

Това са допълнителните декоративни елементи на декинга, които му придават готов и завършен вид. За всички видове декинг системи, тези елементи са различни и строго специфични.

Само качественият монтаж на декинг може да гарантира дългогодишната му експлоатация!

 

 

Търсене още като: монтаж на декинг, монтаж на външен под, монтаж на изкуствен декинг, монтаж на декинг от дърво, монтаж на декинг от термо ясен, монтаж на декинг от ИПЕ, монтаж на декинг махагон, монтаж на изкуствен тик, монтаж на wpc декинг

Post a Comment