ВИДОВЕ ДЕКИНГ СИСТЕМИ

ДЕКИНГ СИСТЕМИТЕ СА ОСНОВНО ДВА ВИДА:

po2

Декинг от  WPC – компоненти (или още дървесно – полимерни композити, WPC Decking WPC декинг, изкуствено дърво, изкуствен тик и т.н.) на различни производители;

На българския пазар са представени няколко европейски, китайски и дори български прозводители на композитен декинг (изкуствени дъски, изкуствен тик, изкуствено дърво). Всеки от тях има различни качества, защото в състава му са вложени различни суровини. А качеството на вложените суровини е от определящо значение за устойчивостта на един WPC изкуствен декинг. Колкото по-съвременен и качествен е вложения полимер, толкова по-солидна е гаранцията от производителя. Максимално тя е пет години.  Основното предимство на WPC декинг се състои в това, че той няма нужда от допълнителна поддръжка във времето, която сама по себе е доста тудоемка и скъпа. Друго предимство на този декинг е, че в състава му са вложени пигменти (процента на които е различен за различните производители), които не позволяват неравномерното избледняване профилите. Това гарантира постоянен дълготраен цвят на вашата декинг система.

WPC декинг цена – Много хора се заблуждават, че цената на декинг система (или просто Декинг) от  WPC е по-ниска от тази на декинг системите от естествена дървесина. Това е така, когато сравняваме цената на истинското тиково дърво с тази на дървесно-полимерните композити. Истина, обаче е, че истинско тиково дърво на пазара в България не се предлага, защото е изключително скъпо и цената му е около 200-250 Евро за квадратен метър.

На българския пазар, цените на WPC декинг системите, са по-високи от тези на някои естествените дървесни видове (бангкирай, лиственица, сибирска лиственица, бял бор), заради  техните по-добри експлоатационни качества. Те варират между 120 и 150лв./кв.м без ДДС за цялата декинг система, в зависимост от марката, гаранцията, и производителя. Могат да бъдат намерени и по-ниски цени на декинг системи от WPC от китайски и други производители с неизвестен произход. Опитът ни с тях е показал, че ниската цена отговаря и на качеството, което получавате.

2

От ДЪРВЕСНИ ВИДОВЕ–  ипе, бангкирай, тик, кумару, мербо, лиственица, махагон и др.

На българсия пазар ще намерите различни видове екзотична дървесина. Тя (също като WPC decking) има различни качества и показатели, които трябва да имате предвид при избора в зависимост от климатичните особености на района, в който ще бъде монтирана;

Най-общо казано, декинг системата от естествено дърво има нужда от грижа и поддръжка от момента на нейното полагане. За да запази качесвата си за дълго време, дървото трябва да бъде „ухажвано“. Необходимо е да го импрегнирате с масло два пъти в годината. Това е трудоемко и не евтино действие, но пък гарантира, че веднъж положено, естествено дърво ще запази естетичната си визия и ще бъде предпазено от деформации и измятане. Ние можем да ви предложим, както безупречен монтаж на декинг системата, така и ангажимент към поддръжката и, така че за вас да остане само удоволствието от експлоатацията.

Цена на декинг от естествена дъвесина – Ценовия диапазон при декинг настилките от естествена дървесина е много широк. Те зависят от произхода, качеството, и вида на дървесината, но най-продаваните са с цена 60-190лв./кв.м. без ДДС за цялата система, което ги прави по-масово приложими.

 

Цената за монтаж на декинг не зависи толкова от вида на декинг покритието , което сте избрали, колкото от вида на терена и типа монтаж, който предпочитате.

 

Търсене като: монтаж на декинг, монтаж на впц , wpc декинг, професионален монтаж на декинг, щена на декинг, цена на wpc декинг, цена на изкуствен декинг, цена на монтаж на изкуствен декинг, цена на бангкирай, цена на термо бор, цена на лиственица, цена на ИПЕ декинг,

ДЕКИНГ (или ДЕКИНГ СИСТЕМА) СЕ СЪСТОИ ОТ:

  • ПОДЛОЖЕН ПРОФИЛ

Независимо дали декинг системата ви е от WPC профили или от естествено дърво, тя се нуждае задължително от подложен профил (най-често с размер 200-400/400-600 мм). Подложният профил е този, който осъществява връзката между съществуващата основа и декинг профилите.

Нивелирането и полагането на подложния профил е най-съществената и трудоемка част от процеса на полагане на декинг системата. Затова той изисква изключителна прецизност и внимание.

  •  ДЕКИНГ ПРОФИЛ

Декинг профилите са видимата част на системата. Те могат да бъдат монтирани върху подложната конструкция посредством специално създадени за системата скоби за скрит монтаж (за WPC  декинг системите), и посредством винтове (за декинг системите от естествено дърво)

  • СВЪРЗВАЩИ (МОНТАЖНИ СКОБИ)

Всички  декинг системи от  WPC (WPC декинг или т.нар. изкуствен декинг, изкуствено дърво или изкуствен тик) притежават специално създадени за тях скоби, позволяващи скрит монтаж. Това означава, че закрапването на декинг профила към подложната конструкция се осъществява посредством скоби, които не се виждат и не нарушават целостта на профилите.

Декингът от дърво (ИПЕ, банкгирай, масарандуба, бор, сибирски бор, лиственица, сибирска лиственица, импрегнирана дървесина, термо ясен, термо дървесина) може да бъде монтиран към подложните профили посредством винтове- открит монтаж, а някои (много рядко) посредством скоби- скрит монтаж.

  • ЗАВЪРШВАЩИ (ДЕКОРАТИВНИ)ЕЛЕМЕНТИ

Това са допълнителните декоративни елементи на декинга, които му придават готов и завършен вид. За всички видове декинг системи, тези елементи са различни и строго специфични.

Само качественият монтаж на декинг може да гарантира дългогодишната му експлоатация!

 

 

Търсене още като: монтаж на декинг, монтаж на външен под, монтаж на изкуствен декинг, монтаж на декинг от дърво, монтаж на декинг от термо ясен, монтаж на декинг от ИПЕ, монтаж на декинг махагон, монтаж на изкуствен тик, монтаж на wpc декинг

КАКВО Е ДЕКИНГ СИСТЕМА?

Декинг системата е предназначена за покриване на открити пространства – тераси, веранди, градински алеи и площадки, пространства около басейни, покривни градини, подиуми и др. Това е едно екстериорно решение за почивка и връзка с природата…

Тя създава уют и придава индивидуалност на вашия дом.